Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΔΕ.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΣΕΡΡΩΝ (ΜΕΛΟΣ)

Δ.Ε.ΔI.ΔΙ.ΚΑ
ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ  ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ

Προς την Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδας
Κοιν. Ελπίζω Χίου
         Μέλη ΔΕΔΙΔΙΚΑ

                                                 Αθήνα 19 Ιουνίου 2012


Αξιότιμη κ. Μήττα,
Την 8.6.2012 μας κοινοποιήθηκαν από τον κ. Μυωτέρη οι προτάσεις του Συλλόγου καρκινοπαθών Χίου Ελπίζω προς την Ομοσπονδία.
Κατ’ αρχήν συμφωνούμε απόλυτα με τις απόψεις του για την επιτακτική ανάγκη  στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ της Ομοσπονδίας και της Δ.Ε.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ. Τα προβλήματα είναι κοινά και τεράστια και χωρίς άμεση λύση θα αντιμετωπίσουμε ανθρωπιστική καταστροφή. Μόνο η κοινή φωνή μας θα ασκήσει την πίεση που απαιτείται.
Το τελευταίο διάστημα, με την εκρηκτική κατάσταση της έλλειψης φαρμάκων, τόσο η Ομοσπονδία όσο και τα μέλη της Δ.Ε.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ  ενεργοποιηθήκαμε έντονα και ασκήσαμε πιέσεις για την επίλυση του τρομακτικού αυτού προβλήματος. Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε μεταξύ μας συνεργασία και συντονισμός ώστε να έχουμε μια κοινή στρατηγική προς το συμφέρον των καρκινοπαθών, που είναι ο στόχος όλων μας.
Ήδη από 5/3/2012 σας έχουμε ενημερώσει για την προσπάθεια και τον σκοπό της Δ.Ε.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ και έχουμε ζητήσει την συνεργασία όλων στην διεκδίκηση των  προβλημάτων των καρκινοπαθών που χρονίζουν. 
Την 28/4/2012 στείλαμε σε όλα τα σωματεία/ συλλόγους την επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ, που περιλαμβάνει κάποια από τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζουμε, για να συνυπογράψουν. Η επιστολή αυτή είχε διανεμηθεί σε όλους όσους παρευρέθηκαν στο συνέδριο της ΕΟΠΕ την προηγούμενη μέρα.
Ελπίζουμε ότι ενόψει των πολύ κρίσιμων στιγμών να αναθεωρήσετε την στάση σας απέναντι στην Δ.Ε.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ. και αναμένουμε να συμβάλλετε από την μεριά σας, στην διαμόρφωση ενός κλίματος ουσιαστικής συνεργασίας και μιας αλληλέγγυας στάσης με όλα τα σωματεία και τα κοινωνικά δίκτυα που μοιράζονται κοινούς στόχους και αγώνες
Με την ευκαιρία θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι όσα αναφέρει ο κ. Μυωτέρης για «την επιθυμία όλων των σωματείων στην Ομοσπονδία» εκφράζουν τον προσωπικό διακαή του πόθο και τις προσπάθειες που καταβάλλει σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να αποκτήσουμε σαν σύλλογοι μια κοινή φωνή διεκδίκησης. Στην πραγματικότητα όμως δεν έχει εκφρασθεί καμιά  τέτοια πρόθεση ούτε έχει ληφθεί καμιά επίσημη απόφαση από οποιοδήποτε (εκτός Ομοσπονδίας) σωματείο για την συμμετοχή του στην Ομοσπονδία.. 
Εξάλλου τέτοιου είδους αποφάσεις δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Δ.Ε.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ. Αφορούν την λειτουργία του κάθε σωματείου ή συλλόγου, οι οποίοι είναι αυτόνομοι και δεν έχουν καμία δέσμευση από την συμμετοχή τους στην Διασωματειακή Επιτροπή.
Η συμμετοχή ή όχι ενός σωματείου ή συλλόγου στην Ομοσπονδία δεν αναιρεί την δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση όλων μας –εντός και εκτός της Ομοσπονδίας- να σεβόμαστε την ιστορία, την εμπειρία αλλά και τις προσπάθειες ο ένας του άλλου. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων κα να δουλέψουμε από κοινού με μόνο γνώμονα τα δικαιώματα των καρκινοπαθών.
Σας παρακαλούμε η επιστολή μας αυτή να αναγνωσθεί στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας την 24/6/2012 για να λάβουν γνώση τα μέλη σας.
Για την Δ.Ε.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ
Η Πρόεδρος
Έβη Γαλαζίδου
Τηλ. 210 6206949
Κιν. 6977 691600
E mail d.e.di.di.ka14@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου