Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΛΟΒΕΡΔΟ ΑΝΔΡΕΑ





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΣΕΡΡΩΝ


Βασιλ.Ηρακλείου 28 Σέρρες 2-8-2011
Σέρρες Τ.Κ 62100 Αρ.Πρωτ. 232
Τηλ.-fax.2321021513
Κιν.6977272234-6943568109
skserron.blogspot.com                                                                    
 
                                                                                                                      ΠΡΟΣ   
                                                                                                          ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ
                                                                                                       ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΥΠΟΨΙΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Κ. ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ, ΥΠΟΥΡΓΕ

Θα ήθελα να ξεκινήσω σαν αρχή και να σας συγχαίρω για την μεγάλη νίκη και τον μεγάλο αγώνα που δώσατε ενάντια στην κρίση. Πιστεύω ο τρόπος με τον οποίο ξεκινήσατε να αλλάξετε τον τομέα της υγείας είναι υπέρ όλων των ευπαθών ομάδων και γενικά όλου του ελληνικού λαού. Το θέμα είναι να συνεχίσετε να καθαρίσετε την βρομιά που υπάρχει στο σύστημα της υγείας γιατί πάντα την πληρώνει ο φτωχός και ανήμπορος πολίτης.
Σαν Σύλλογος Καρκινοπαθών πρέπει όμως να επισημάνουμε και το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ και πέντε χρόνια στον Νομό μας. Κ. Υπουργέ ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας στο θέμα της πρόσληψης του ιατρού με ειδικότητα Ογκολόγου Παθολόγου στο Γ.Ν.Ν. Σερρών. Επιτέλους ας πάψουν κάποιοι να παίζουν και να κοροιδεύουν τόσα χρόνια έναν Σύλλογο που αγωνίζεται καθημερινά για ασθενείς οι οποίοι είναι άποροι και ζούνε μόνοι τους. Δυστυχώς το Κράτος πρόνοιας απέχει, και καλούμαστε εμείς να το αναπληρώσουμε. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να προχωρήσετε στην προκύρηξη της θέσεως όταν μας έχουν διαβεβαιώση εγγράφως ότι η προκύρηξη θέσεως βρίσκετε στο Υπουργείο. Σας παρακαλούμε πολύ μην ταλαιπωρείται άλλο τους καρκινοπαθείς του Ν. Σερρών οι οποίοι ξεπερνούν τους 6000 χιλιάδες. Δεν αντέχουν ούτε χρηματικά ούτε και σωματικά πλέον τις μετακινήσεις. Άλλωστε από την στιγμή που στο Γ.Ν.Ν. Σερρών γίνονται χημειοθεραπείες η επιστημονική κοινότητα το θεωρεί εγληματικό να γίνονται δίχως να υπάρχει ο ειδικός γιατρός ο οποίος ειναι μόνο ο ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ.
Ο αξιότιμος Σερραίος Κ.Μπόλαρης ο οποίος ανήκει και στο υπουργείο Υγείας όπως και ο Κ. Κουτμερίδης είναι ενήμεροι για το θέμα που αφορά όλο των Νομό Σερρών. Επιτέλους δείτε και την επαρχία.

Ένα δεύτερο και πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί όλους τους Καρκινοπαθεις είναι τα επιδόματα αναπηρίας. Θα ηθελα να σας καταθεσω τις σκέψεις των συνασθενών μου και τα παραπονά τους και ως πρόεδρος του Συλλόγου να σας εκφράσω την βαθιά λύπη που αισθάνομαι καθημερινά γιατί είμαι και εγώ μια απο αυτούς που βιώνω τα ίδια προβλήματα. Ζούμε για να ντρεπόμαστε και όχι ντρεπόμαστε να ζούμε.
Όπως γνωρίζετε τα επίδόματα αναπηρίας ειδικά για τους καρκινοπαθείς μετά την πενταετία κόβουν τα ποσοστά και ο καρκινοπαθείς καταλήγει στο έλεος του Θεού. Και εγώ σας ρωτώ Κ.Υπουργέ; Με ποιά κρητήρια κόβουν τα ποσοστά; Ποιοί γιατροί αξιολογούν τους ασθενεις; Ποιός τους είπε ότι ο καρκινοπαθείς γίνεται καλά στην πενταετία; Δέν γνώρίζουν ότι η επιστήμη έχει προχωρήσει και τα νέα φάρμακα μας έχουν δώσει παράταση ζωής; Πότε θα αλλάξετε αυτήν την πενταετία και να καταλάβετε ότι ο καρκινοπαθής δεν χρειάζεται να κάνει και άλλη μετάσταση για να θεωρείται ΑΜΕΑ. Πότε θα καταλάβουν όλοι αυτοί στις επιτροπές ότι τα προβλήματα που αποκτά ένας καρκινοπαθής δεν ξεπερνιούνται ποτέ; Που θα πάει να εργαστεί κάποιος στην ηλικία μετά τα 40 όταν έχει καρκίνο, ψυχολογικά, οστεοπόρωση και δεν μπορεί περισσότερο από 2-3 ώρες να στέκεται όρθιος λόγω ατονίας και εξασθένισης του οργανισμού από τις παρενέργειες που του φέρνουν οι διαφορες θεραπείες που παίρνει σε χάπια; Αυτά τα σκέφτεται κανείς όταν περνούν οι ασθενείς από τις επιτροπές και τους κατεβάζουν τα ποσοστά για να μην παίρνουν την πενιχρή σύνταξη που τους δίνει το κράτος; Βρείτε τις μαιμού συντάξεις και αφήστε τους καρκινοπαθείς μην τους ταλαιπωρήτε κάθε δύο χρόνια επιτροπές. Δεν πρόκειται ούτε στις γυναίκες να φυτρώσει μαστός και γενικά ότι ακρωτηριάζεται δεν ξαναγίνεται.Δυστυχώς κανένας από εμάς δεν ήθελε να φτάσουμε στο σημείο να ζούμε με μια σύνταξη των 300 ευρώ, αλλά έτσι έγινε. Κ. Υπουργέ σας παρακαλούμε δείτε ανθρώπινα τα παράπονα των συμπολιτών σας, δουλειά για να βρούμε στην ηλικία άνω των 40 με τόσα προβλήματα είναι φύσης αδύνατον διότι δεν πρόκειται να πάρουν εμάς όταν υπάρχουν χιλιάδες άνεργα νέα παιδιά. Μην αδιαφορείται προσπαθήσετε να βοηθήσετε τις ευπαθή ομάδες. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΘΕΡΙΖΕΙ. Μην αφήνετε στο έλεος του Θεού ανθρώπους που δεν μπορούν να βγούν στην εργασία.




                                                        ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


            ΜΕΡΜΗΓΚΑ ΕΥΠΡΑΞΙΑ                     ΜΟΥΛΙΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου