Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΣΥΛΛΟΓΟΙ-Ο.Κ.Ε)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΣΕΡΡΩΝ


Βασιλ.Ηρακλείου 28 Σέρρες
Σέρρες Τ.Κ 62100 Αρ.Πρωτ.
Τηλ.-fax.2321021513
Κιν.6977272234-6943568109
mail.skserron@mail.gr
skserron.blogspot.com Προς
Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδος

Κοιν. Προς τους
Αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας
Καρκινοπαθών Ελλάδος Ο.Κ.Ε.

ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


Όπως συζητήσαμε στην τελευταία συνάντηση που είχαμε όλοι οι Σύλλογοι με την Ομοσπονδία για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Καρκινοπαθείς με τα φάρμακα και την χορηγία αυτών. Ομόφωνα αποφασίσαμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί στο δίκαιο και αυτονόητο αίτημα μας. Επιτέλους ας προστατεύσουν τους Καρκινοπαθείς και να λάβουν μέτρα ουσιαστικά αποτρέποντας τυχόν κινδύνους εις βάρος των ασθενών.

Με μεγάλη μου λύπη για τρίτη συνεχή χρονιά θα αναφερθώ στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στον Νομό Σερρών δίχως κανένα αποτέλεσμα και μόνο με υποσχέσεις και μεγάλα ΘΑ.
Όπως γνωρίζετε στο Γ.Ν.Ν. Σερρών λειτουργεί τμήμα χημειοθεραπείας χωρίς ειδικό Ογκολόγο Παθολόγο. Ζητούμε την άμεση επίλυση του προβλήματος μας. Φτάνει πια να παίζουν με τις ζωές των καρκινοπαθών, γνωρίζοντας πόσο επικίνδυνα και τοξικά είναι τα φάρμακα που χρησιμοποιούν στους ασθενείς.
Ο αγώνας μας πρέπει επιτέλους να δικαιωθεί και η Ομοσπονδία να γίνει αρωγός, μαζί
και όλοι οι Σύλλογοι ΄έτσι ώστε οι Καρκινοπαθείς των Σερρών να μην ταλαιπωρούνται στα δημόσια Νοσοκομεία της Θεσ/νίκης.

Συντάξεις-ποσοστά αναπηρίας-υγειονομικές επιτροπές.
Τα άτομα με αναπηρία -χρόνιων παθήσεων δεν ανήκουν στους υψηλόμισθους, είναι βιοπαλαιστές που προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
Δυστυχώς κανένας δεν λογαριάζει το κόστος διαβίωσης ενός ατόμου με αναπηρία, όταν αυτή η χώρα δεν έχει δομές στήριξης στους τομείς της υγείας, της πρόνοιας, της επανένταξης στην εργασία.
Μας κρίνουν ιάσιμους. Με ποιά κριτήρια; Με ποιές επιτροπές; Με ποιούς νόμους;

Τελικά στην πενταετία είμαστε ιάσιμοι; Και όλες οι μεταστάσεις στην επταετία -δεκαετία που παρατηρούμε στα μέλη μας που οφείλετε;
Τα προβλήματα που αποκτάμε εξαιτίας παρενεργειών των φαρμάκων των οποίων μας χορηγούν, (οστεοπόρωση-κατάθλιψη-ημικρανίες-κόπωση) θεωρούμαστε ιάσιμοι;
Όλοι οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αξιολογήσουν και να κρίνουν σωστά, ώστε να παρθούν μέτρα δίκαια προς τα άτομα αυτά και να σταματήσουν να ζούνε στην αβεβαιότητα και αποξενωμένοι μέσα στην ίδια την πατρίδα τους.
Δεν ζητούν συντάξεις της πείνας, δεν ζητούν ελεημοσύνη, ζητούν επανένταξη εργασίας, ζητούν αξιοπρέπεια στην ΖΩΗ.
Ο Σύλλογος μας ζητά την συμπαράσταση όλων των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΜΕΡΜΗΓΚΑ ΕΦΗ ΜΟΥΛΙΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου