Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΜΗ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
Βασ. Ηρακλείου 28 Σέρρες
Σέρρες Αριθ.Πρωτ
Τηλ&Fax 2321021513
Κιν.6977272234-6943568109
Mail. skserron@mail.gr
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ
ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΑΠΟ ΜΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ
Nα ευχαριστήσω εκ μέρους του Συλλόγου καρκινοπαθών Σερρών την Κ. Λίνα Νικολοπούλου για την πρόσκληση που μας εκανε έτσι ώστε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην επαρχία να ακουστεί πανελλήνια.Είναι θλιβερό εν έτη 2010 να υπάρχουν ογκολογικά τμήματα σε Νοσοκομεία και να λειτουργούν δίχως ειδικούς γιατρούς σε βάρος των ασθενών ,ενώ είναι γνώστες των ανεπιθύμητων ενεργειών των φαρμάκων, λόγω μεγαλης τοξικοτητας.
Το προβλημα που αντιμετωπίζουμε στη Σέρρες το συναντάμε σε πολλές επαρχιακες πόλεις. Ειναι εγκληματικό να παιζουν με τις ζωές των ασθενών όταν εκτός από τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στην διαρκεια της χορήγησης των φαρμάκων, όπως ένα αλλεργικό σοκ, υπαρχουν και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της χημειοθεραπειας. Αυτές περιλαμβάνουν διάφορες αντιδράσεις του οργανισμού, διαταραχές στο αίμα και άλλα προβλήματα τα οποία μόνον ο ογκολόγος μπορεί να διαχειριστεί.
Ο κίνδυνος ειναι ακόμα μεγαλύτερος όταν χρησιμοποιούνται καινούργια χημειοθεραπευτικά φάρμακα οι παρενέργειες των οποίων δεν είναι ακόμα απόλυτα γνωστές και μπορεί να αφνιδιάσουν τους μη εξειδικευμένους γιατρούς οπότε να αποβεί μοιραίο σε βάρος του ασθενή.
Το αναγκαίο και αυτονόητο αίτημα του Συλλογου μας, και όλων όσων αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα αφορά την διασφάλιση της υγείας των μελών μας.
Η αδιαφορία της πολιτειας να ικανοποιήσει το αιτημα μας οδηγεί πολλά από τα μέλη μας μέχρι σήμερα σε μια απίστευτη ταλαιπωρία προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες για αυτούς χημειοθεραπείες από ειδικό γιατρό Παθολογικής Ογκολογίας. Αναγκάζονται να επισκεπτονται τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα του Δήμου Θεσ/νικης με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ταλαιπωρία τους, και επιπλέον να επιβαρύνονται οικονομικά όσον αφορά το κόστος μετάβασης και είναι γνωστό οτί οι άνθρωποι αυτοί είναι εξουθενωμένοι οικονομικά.
Από την άλλη μεριά οι γιατροί που έχουν αναλάβει το τμήμα χημειοθεραπείας του ΓΝΝΣ δηλώνει ευθύνη να πραγματοποιούν τις προβλεπόμενες σε έκαστο ασθενή χημειοθεραπείες, λόγω ελλειπούς ειδίκευσης τους, καθώς κανένας απο αυτούς δεν είναι ιατρός Παθολογικής Ογκολογίας με βαθμό Επιμελητή β'. Για κάθε χημειοθεραπεία αναγκάζονται να λαμβάνουν οδηγίες για τον τρόπο εφαρμογής αυτής από τους γιατρούς των Νοσοκομείων (Θεαγενειο) όπου υπάρχουν οι ειδικοί Παθολόγοι-Ογκολόγοι.
Επιτέλους οι αρμόδιοι ας προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα βοηθήσει στην ικανοποίηση του αιτήματος μας, λαμβάνοντας υπόψιν πόσο επείγον και σημαντικό είναι.Επιτέλους ας αποσυμφορήσουν τα μεγάλα νοσοκομεία.
Ειναι δυνατον η λαιλαπα της γραφειοκρατίας να είναι πιο σημαντική από την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια?
Λίγη αξιοπρέπεια ζητάμε για να μπορέσουμε να παλέψουμε και να διεκδησουμε την ζωη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου