Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ. ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
Βασ. Ηρακλείου 28 Σέρρες 21-11-2009
Σέρρες Αριθ.Πρωτ 264
Τηλ&Fax 2321021513
Κιν.6977272234-6943568109
Mail. skserron@mail.gr
ΠΡΟΣ
Τον Βουλευτή Πανελληνίου Σοσιαλιστικού
Κόμματος (ΠΑΣΟΚ) .
Κ. Κουτμερίδη Ευστάθιο.
Κοινοποιούμενο και προς τον Νομάρχη Σερρών
Κ. Φωτιάδη Στέφανο
και προς την Διοικητή του Γ.Ν.Ν. Σερρών
Κα Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Στις Σέρρες σήμερα 21-11-2009 σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας και ομόφωνα υπογράφουν την παρούσα όπως προκύπτει από τις υπογραφές που ακολουθούν, σας κάνουμε γνωστό το πάγιο αναγκαίο και επείγον αίτημα μας , που αφορά την διασφάλιση της υγείας των μελών μας και έχει ως ακολούθως...
Στις 17-2-2009 ήδη μετά από έναν μακροχρόνιο αγώνα του Συλλόγου μας μας κοινοποιήθηκε το με αρ.πρωτ898/17 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δια του οποίου μας έγινε γνωστό με αρ.πρωτ.Υ4α/79028/08 σχέδιο κοινής απόφασης με την οποία συστήνεται θέση κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ με ειδικότητα Παθολογικής (Ογκολογίας) σε βαθμό Επιμελητή Β'.
Ελπίζαμε από τότε στην άμεση κοινοποίηση του αιτήματος μας και αναμέναμε τον ιατρό Παθολογικής (Ογκολογίας) με βαθμό Επιμελητή Β' να αναλάβει τα καθήκοντα του στο Γ.Ν.Ν. Σερρών. Η συνεχιζόμενη από την πολιτεία όμως αδιαφορία να ικανοποιήσει εν της πραγμάσει το παραπάνω αίτημα οδηγεί πολλά από τα μέλη μας μέχρι σήμερα σε μια απίστευτη ταλαιπωρία προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες για αυτούς χημειοθεραπείες απο ειδικό γιατρό Παθολογικής-Ογκολογίας. Αναγκάζονται να επισκέπτονται τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα του Δήμου Θεσ/νικης με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ταλαιπωρία τους, και επιπλέον να επιβαρύνονται οικονομικά όσον αφορά το κόστος μετάβασης και είναι γνωστό ότι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν παρόμοιο ιατρικό πρόβλημα είναι και εξουθενωμένα οικονομικά.
Από την άλλη μεριά οι ιατροί που έχουν αναλάβει στο τμήμα χημειοθεραπείας του Γ.Ν.Ν.Σ .δηλώνει ευθύνη να πραγματοποιούν τις προβλεπόμενες σε έκαστο ασθενή χημειοθεραπείες, λόγω ελλειπούς ειδίκευσης τους, καθώς κανένας από αυτούς δεν είναι ιατρός Παθολογικής Ογκολογίας με βαθμό Επιμελητή Β'. Για κάθε χημειοθεραπεία αναγκάζονται να λαμβάνουν οδηγίες για τον τρόπο εφαρμογής αυτής από τους ιατρούς των Νοσοκομείων (Θεαγένειο) όπου υπάρχουν οι ειδικοί Παθολόγοι-Ογκολόγοι.
Είναι προφανές πλέον σύμφωνα με τα παραπάνω , ο κίνδυνος της υγείας των ασθενών που επισκέπτονται το Γ.Ν.Ν.Σ προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες και σωτήριες για αυτούς χημειοθεραπείες τους.
Για αυτούς τους λόγους......
Ζητούμε να προβείτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε οποιαδήποτε ενέργεια, που θα βοηθήσει στην ικανοποίηση του αιτήματος μας, λαμβάνοντας υπόψιν την αναγκαιότητα και το επείγον του αιτήματος.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΕΡΜΗΓΚΑ ΕΦΗ ΜΟΥΛΙΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου